Tips voor een vakantie op Curaçao

Het is een deel van de Kleine Antillen, en ook bekend als de ABC-eilanden. Aruba ligt in het westen, Bonaire in het oosten van Curaçao. Het eiland was eens een bloeiend handelsknooppunt voor kooplieden van de Nederlandse West-Indische Compagnie. Aangetrokken door de overvloed aan zout op het eiland en de omsloten natuurlijke haven, het Schottegat, vestigden ze zich in het midden van de 17de eeuw op Curaçao en leidden de West-Afrikaanse slavenhandel vanuit de havenstad Willemstad. Na de afschaffing van de slavernij in de 19de eeuw raakte Curaçao in verval, maar werd later weer nieuw leven ingeblazen. In de 20e eeuw, tijdens een bloei van Venezuela’s oliehandel.

In 2010 kreeg het land ook autonomie door de opheffing van de Nederlandse Antillen. Met meer dan 35 met palmen omzoomde stranden, 65 duikstekken om te verkennen en vriendelijke bewoners die meer dan 55 culturen vertegenwoordigen. Bovendien verwierf Curacao al snel aantrekkingskracht als een van de meest vooruitstrevende en ongerepte eilanden in het Caribisch gebied.

Van alle verschillende bestemmingen in het Caribisch gebied heeft dit eiland misschien wel het meest te bieden voor kinderen en hun gezinnen. Van de gezinsvriendelijke resorts tot de kleinstedelijke sfeer van het eiland, is het eiland Curacao een ideale bestemming voor een Caribische gezinsvakantie. Om het meeste uit je reis te halen, kun je overwegen enkele van de activiteiten hier in je vakantiepakket voor Curaçao op te nemen.

Wat is uniek aan Curacao?     

Welk beeld komt in je op als je aan het Caribisch gebied denkt? Mooie ongerepte stranden, spectaculair weer, rum, misschien de leuke accenten van de plaatselijke bevolking, en een algemeen gevoel van ontspanning, misschien? Het Caribisch gebied heeft al die dingen, maar toeristen zullen er misschien van schrikken hoeveel meer “verrassende” kenmerken er te weten zijn over het Caribisch gebied, en vooral over één specifiek, heel uniek, eiland ver in het zuiden. Het mooie eiland Curaçao ligt enigszins buiten de gebaande paden van de traditionele Caribische trekpleisters. Het mag dan een klein eiland zijn, maar historisch gezien heeft Curacao onderdak geboden aan vele naties die er sindsdien een culturele smeltkroes van gemaakt hebben. De plaatselijke bewoners zijn bijzonder slim en ontdekten dat vliegen en muggen een hekel hebben aan witte stippen op rode muren. De stippen doen hun hoofd blijkbaar tollen, dus vind je veel traditionele Curaçaose huizen met keukens met rode muren en witte stippen.

Hoe te reizen in Curacao – Vervoer op Curaçao

Openbare bussen: Het openbaar vervoer op het eiland is een bussysteem dat twee verschillende soorten bussen gebruikt (standaard bussen die konvoi heten en kleinere bussen die meer op pendelbussen lijken) om het grootste deel van het land te bestrijken en toeristen naar bijna alle populaire attracties te brengen.

Taxi’s: Lokale taxidiensten zijn gemakkelijk beschikbaar, met taxi’s die het gemakkelijkst te vinden zijn in Otrobanda en Punda, en ook op het vliegveld en op de stoep van de meeste populaire hotels op heel Curacao.

Privé transfers: Toeristen vinden op het vliegveld een rek mall vol autoverhuurbedrijven, in een gebouw links van het aankomstgedeelte.

Meest fijn is om een auto te huren op Curacao bij een lokale partij zoals Huurauto Curacao.

Hoe is het eten op Curacao?

Met de traditionele Afro-Caribische keuken, vers fruit en groenten die dagelijks uit Venezuela (de zuidelijke buur) worden aangevoerd en culinaire invloeden van meer dan 50 andere nationaliteiten, heeft het land veel diepgang in zijn keuken. In feite hebben toeristen met een budget veel keus op het eiland, van betaalbaar plaatselijk eten tot Amerikaans fast food en plaatselijke pizzatenten. Het eten van Curacao is een smaakvolle mengeling van Nederlands en Indonesisch, met vleugjes van andere internationale kost erdoor gemengd. kabritu (gestoofde geit); Ayaka, (vleestamppotten gewikkeld in bananenbladeren), en sult (ingemaakte varkensoren en -poten), zijn enkele van de favoriete gerechten van het eiland.

Belangrijke dingen om in te pakken voor een reis naar Curacao

Kleding: Casual maar schoon is de mantra voor kleding op het eiland. Toeristen zullen ook kledingstukken willen kiezen die comfortabel en luchtig zijn. Natuurlijke stoffen hebben de neiging het meest ademend te zijn, zoals katoen en zijde. T-shirts en tanktops gecombineerd met linnen korte broeken. Zwemkleding is een van de belangrijkste dingen die je in je bagage zult inpakken.

Schoenen: Neem comfortabele sportschoenen mee.

Toiletartikelen en gezondheidszorg: Toiletartikelen die je dagelijks gebruikt zijn voorwerpen die je waarschijnlijk mee naar Curaçao wilt nemen. Ook een EHBO-doos gevuld met verband, ontsmettingsmiddel, antisepticum, anti-diarree middel, pincet, thermometer, en basismedicijnen.