Het is zomer! Kies deze 5 prachtige plekken in Indonesië als jouw vakantiebestemming!

1. Het Spectaculaire Meer van Toba

Met meer dan 1.145 vierkante kilometer en een diepte tot wel 450 meter, is het geen verrassing dat dit meer bekend staat als het grootste meer in Zuidoost-Azië. Het Meer van Toba, gelegen in een caldera van een supervulkaan ten zuiden van de stad Medan, Noord-Sumatra, is gevuld met talloze wonderen. In het midden ligt een enorm eiland genaamd Samosir Island. Thuisbasis van de Batak Toba-stam, biedt het eiland diverse interessante culturele ervaringen. Koop lokale producten op de Tomok-markt, zie hoe ulos; een traditionele geweven stof van de Batak, wordt gemaakt in het dorp Ulos Huta Raja, en leer over de geschiedenis van Batak Toba in het Huta Bolon Museum. De heuvels rondom het meer bieden ook een spectaculair panorama dat het waard is om vast te leggen.

2. Het Prachtige Borobudur

Een van ’s werelds grootste boeddhistische monumenten, de Borobudur-tempel, imponeert niet alleen zijn bezoekers met een prachtig ontwerp uit de oude dagen. De tempel, die deel uitmaakt van het Werelderfgoed van UNESCO, is ook omgeven door een prachtig landschap en tal van fantastische attracties. Gelegen op een groene heuvel in Magelang, Centraal-Java, werd de Borobudur-tempel gebouwd tijdens de Syailendra-dynastie tussen 780 en 840 na Christus. De structuur werd gemaakt zonder cement of lijm, maar met een complex systeem waarbij blokken van de structuur als een puzzel in elkaar werden vergrendeld. Met ingewikkelde reliëfs en honderden Boeddhabeelden is de Borobudur-tempel een perfecte plek om de zonsopgang en zonsondergang te bewonderen. Naast de tempel zijn er nog veel meer plekken die het ontdekken waard zijn, zoals de musea, de Mendut-tempel, Punthuk Setumbu, en de Kippenkerk.

3. Het Exotische Mandalika

De charme van Mandalika begint veel mensen over de hele wereld aan te trekken sinds het internationale straatcircuit van de regio werd gekozen om een van de kwalificatieraces voor de MotoGP 2022 te houden. Gelegen in het zuiden van Lombok, West-Nusa Tenggara, biedt Mandalika een compleet recreatiepakket. De stranden roepen een beeld op van sereniteit, de golven bieden een uitdaging voor surfers, en een aantal luxe resorts zijn gemakkelijk te vinden in de buurt van deze stranden. De lokale keuken en cultuur van Mandalika zullen je ook verbazen. Proef de heerlijke delicatessen van Mandalika, zoals Taliwang-kip en Rembiga-saté, en ga dan verder met je reis door Sade Village in Centraal Lombok te bezoeken. In het dorp kun je de tradities van het Sasak-volk ervaren door het proces van het maken van hun traditionele stof te leren, fenomenale dansvoorstellingen te bekijken, en hun unieke traditionele huizen te bezoeken.

4. Het Ongerepte Likupang

Nog nauwelijks aangeraakt, biedt Likupang in Noord-Minahasa, Noord-Sulawesi, een buitengewoon uitje voor degenen die hun zomer in vrede willen doorbrengen. De oevers bestaan uit witte zandstranden en het grootste deel van het land wordt gevuld door uitgestrekte groene heuvels. Het kristalheldere water dat Likupang omringt, herbergt ook verbazingwekkend zeeleven waar levendige koraalriffen weelderig groeien en exotische zeedieren vrij rondzwemmen. In 2007 verraste de zee van Likupang Beach het Wereld Natuur Fonds van Indonesië toen er zeldzame soorten groene zeeschildpadden werden gespot in het gebied, wat de goede staat van het ecosysteem van het strand bewees.

5. Het Levendige Labuan Bajo

Gelegen op de westelijke hoek van Flores in Oost-Nusa Tenggara, is Labuan Bajo een van de favoriete bestemmingen in de provincie. De belangrijkste attracties liggen in het Nationaal Park Komodo, dat bestaat uit talloze eilanden elk met een uitzonderlijke kustlijn en prachtige heuvels. Deze omvatten Komodo Island, Rinca Island en Padar Island. Op een paar kilometer afstand van Labuan Bajo vind je ook verschillende fascinerende natuurlijke plekken. Er is de Mirror Stone Cave, waar je prachtige kalksteengrotmuren kunt zien. Er is ook de Rangko-grot, waar je de geweldige sensatie kunt ervaren van zwemmen in een grot!

Kun je niet wachten om een zomer door te brengen op deze fenomenale bestemmingen? Terwijl je je reisplannen voorbereidt, zorg ervoor dat je altijd klaar bent om je aan de CHSE-protocollen (schoonmaak, gezondheid, veiligheid en milieuduurzaamheid) te houden. Vergeet niet om in het openbaar een masker te dragen, afstand te houden van anderen, en regelmatig je handen te wassen. Wil jij reizen naar Indonesië? Boek dan jouw reis met Smaragd Reizen.

Bron: https://www.smaragd-reizen.nl/